Shea Yağı


Tarfila Farming GroupImage via WikipediaShea Yağı (Butyrospermun Parkii): Bu mükemmel yağ, bir adı da Shea Fıstık Ağacı olan Mangifolia ağacı üzerinde yetişen, eriğe benzeyen bir meyvenin çekirdeğinden çıkarılır. Shea Yağının nemlendirici özelliği, vahşi Mangifolia ağaçlarının yetiştiği Orta Afrika çayırlarında yaşayan yerlilerin çok önem verdiği sırlardan biriydi. Shea Yağı Afrika'da romatizma, kas ağrıları, yanıklar ve hafif yaraları iyileştiren geleneksel bir merhem olarak kullanılır. Shea Yağı cildi yumuşatır ve besler, antioksidan ve hücre yenileyici özellikleri olduğuna da inanılır. Bu yumuşatıcı, özellikle güneş veya rüzgâr etkisiyle zarar görmüş deriyi yenileme alanında faydalıdır. Bizim kullandığımız Shea, Burkina Faso'dan gelen, benzersiz, rafine edilmemiş bir yağdır ve tamamıyla yenilenebilir doğal kaynaklardan elde edilmiştir.

1 yorum:

  • Şubat 28, 2012 1:56 AM
    Adsız says:

    ben bu yağdan kullanıyorum oldukça güzel bir yağ, şahane nemlendiriyor. türkiyede saf olarak sadece L'occitane diye fıransız bir markanın ve doa kozmetik diye yerli bir markanın var.

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Facebook'ta Beğenin; En Yeni Gelişmeleri İlk Siz Öğrenin!